De Wergeasterdyk wordt ingericht tot fietsstraat. Vanaf de Sudertrimsdieldyk tot en met de kruising bij de Buorren. In deze brief leest u daar meer over.

De werkzaamheden aan de Wergeasterdyk heeft gewacht op de werkzaamheden van Liander voor uitbreiding van het electriciteitsnetwerk. Liander heeft op dit deel de werkzaamheden afgerond. Nu Liander klaar is met het uitbreiden van het elektriciteitsnetwerk, kan het inrichten van de Wergeasterdyk beginnen.

Planning

De aannemer start in week 35 (26 augustus aanstaande).

De aannemer begint met het verwijderen van de bovenste laag asfalt van de hele weg. Daarna gaat de aannemer verder in 2 fasen. Fase 1 is het gedeelte tussen kruising Buorren en Yndyk.

Bedrijven en bewoners vanaf de Yndyk tot de Sudertrimsdieldyk zijn dan bereikbaar via de Sudertrimsdieldyk. De aannemer verwijdert nog wel de bovenste laag van het asfalt van de Wergeasterdyk. Hier kunt u gewoon over heen rijden.

In fase 1 zijn tijdens het werk de woningen met een oprit gewoon bereikbaar. Houd u rekening met de werknemers, kranen en vrachtauto’s en opgeslagen materiaal als u binnen het werkvak met uw auto rijdt. Mocht in verband met asfalt- en straatwerkzaamheden uw woning niet met de auto bereikbaar zijn dan informeert de aannemer u daar tijdig over.

Eind oktober verwachten we fase 1 klaar te hebben.

Ondertussen worden de rioleringswerkzaamheden voorbereid en putten besteld. Met deze werkzaamheden wil de aannemer begin oktober starten. Het aanleggen van het riool duurt ongeveer 3 weken, daarna kan worden begonnen met de bestrating en afwerking. De aanwonenden worden hier tijdig over geïnformeerd door de aannemer.

De beplanting wordt door de gemeente later aangebracht, in de winter 2024-2025.

De planning is altijd onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en het weer.

Bouwkundige opnamen

Wij bieden aan om de woningen Wergeasterdyk nummers 44 t/m 56 bouwkundig op te nemen. In de brief van het opnamebureau staat uitgelegd wat de bedoeling is en ook hoe u het rapport kunt krijgen.

Mocht er volgens u toch schade optreden/zijn ontstaan dan vragen wij u dit zo spoedig mogelijk te melden en niet te wachten tot het werk klaar is.

Bereikbaarheid en overlast

Overlast

U heeft al veel overlast ondervonden met de werkzaamheden van Liander, helaas zal er ook overlast zijn met de aanleg van de fietsstraat.

Bereikbaarheid

Fase 1: Yndyk – Buorren

Crematorium en bewoners It Grien en Wergeasterdyk 44 t/m 56 bereikbaar via de Sudertrimsdieldyk.

De kruisingen met de Nije Onliz en Heechiem zijn afgesloten voor doorgaand verkeer, bewoners Wergeasterdyk kunnen wel bij hun huis komen.

Fase 2: Gedeelte Yndyk – aansluiting Sudertrimsdielsdyk

Gedeelte Yndyk -Buorren weer open voor verkeer.

Gedeelte Yndyk – aansluiting Sudertrimsdielsdyk afgesloten voor doorgaand verkeer. Crematorium en bewoners It Grien en Wergeasterdyk 44 t/m 56 bereikbaar via fase 1.

In verband met sluipverkeer houden wij de aansluiting met de Sudertrimsdieldyk zoveel mogelijk dicht.